facebook

KONZULTANT U AKCIJI SPAŠAVANJA: Zbog posljednjeg iskaza mogla bi propasti optužnica protiv Todorića

Autor: Dnevno

Pred sudskim vijećem koje se bavi slučajem Ivice Todorića, konzultant Valentin Vičič izjavio je kako je posao za kojeg se Todorića tereti da ga nije obavio, zapravo bio realiziran.

Vičič je u to vrijeme radio za NLB Interfinanz iz Züricha, a slično je tvrdio i tijekom istrage, no tužiteljstvu se sve to skupa činilo fiktivnim.

Todorića se tereti da je uz pomoć Ante Huljeva, bivšeg direktora Agrokora za financije i članice Uprave Piruške Canjuge iz koncerna izvukao 1,25 milijuna eura. Navodno ih je upravo Canjuga nagovorila na pronevjeru koja je u konačnici najviše oštetila Agrokor.

Todorić i Huljev tada milijune eura isplaćuju švicarskoj firmi za savjetodavne usluge Sigman Invest. Za isplaćeni novac nikada pak nisu izvršeni poslovi. Tom u prilog ide i činjenica, a kako tvrdi tužiteljstvo, i isplata fiktivnih računa firmi od strane konzultantice firme Nicole De Rossi, švicarske državljanke.

“Huljev me tražio da pomognem Agrokoru doći do svježeg kapitala. Bili su, naime, prezaduženi, a novac im je trebao za nastavak ulaganja. Kada sam analizirao situaciju predložio sam Huljevu rješenje koje se sastojalo u prodaji te kasnijem uzimanju u zakup Agrokorovih nekretnina”, rekao je Vičič pred vijećem, kako prenosi Telegram.

Od njega se na vijeću pokušala dobiti i potvrda o bespotrebnosti tog sklopljenog posla, no to je izazvalo reakcije kod Todorića.

“Pa kakve to uopće veze sad ima”, komentirao je.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.