Dalibor Urukalovic/PIXSELL/EU2020HR

KONAČNO DOBRE VIJESTI ZA PODUZETNIKE: Ministar Čorić najavio nove mjere i još mnogo toga!

Autor: Maja Štefanac

Tomislav Ćorić, Ministar gospodarstva i održivog razvoja uoči sjednice Vlade izjavio je kako sada prije svega slijedi obnova razrušenih objekata u gospodarskom smislu na potresom pogođenim područjima, a onda će ići stepenicu više.

Hitna reakcija

Osim što je rekao kako će u vezi obnove objekata još žurnije reagirati, također je najavio i neke nove mjere, prenosi N1.

“U iduća dva tjedna slijedi natječaj za male i mikro poduzetnike za prve sanacije i za opremanje. Taj je natječaj vrijedan 10 milijuna kuna i pokušat ćemo time zatvoriti potrebe za oko par stotina obrtnika i mikro poduzetnika. U pripremi je i veliki natječaj za dizanje proizvodnih kapaciteta i digitalizaciju tehnoloških procesa u cijeloj Hrvatskoj, a ne samo na potresom pogođenim područjima, ali će pritom Sisačko-moslavačka županija zbog potresa biti u nešto boljoj poziciji nego drugi dijelovi zemlje”, najavio je Ćorić, dodajući da su to i pretpostavke za održiv razvoj.

Između ostaloga, rekao je kako će Vlada na današnjoj sjednici donijeti zaključak o usvajanju programa gospodarenja otpadom na pogođenim područjima potresom, za što će se odobriti oko 50 milijuna kuna, uključujući i za čišćenje i raščišćavanje.

Vezano za gospodarsku revitalizaciju kraja pogođenog potresom smatra da tu treba niz iskoraka pa i izraditi strategiju razvoja Sisačko-moslavačke županije, koja će uvesti i neke novosti u skladu s nacionalnom strategijom razvoja.

“Inzistirat ćemo u tome na ostanku ljudi i jačanju proizvodnih kapaciteta u toj županiji”, poručio je Ćorić, dok je na pitanje o temi javnih radova na tom području i komentarima o tome od predsjednika Milanovića i ministra Aladrovića, samo kazao da im je i gradonačelnik Petrinje Dumbović na nedavnom sastanku inzistirao da mu odobre veće kvote za radnike i da budu plaćeni.




Na pitanje “prešetavaju li se ministri previše o tim područjima” odgovorio je da su njihove aktivnosti tamo nužne i da je njihova prisutnost tamo potvrda da se razmišlja što učiniti i iz solidarnosti.

“Ne vidim nijedan razlog zašto bi dolazak bilo kojeg ministra koji tamo razgovara s ljudima oko problema bilo suvišno. Osobno ću ići tamo koliko bude trebalo”, dodao je Ćorić




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.