KAKVA GADNA PODVALA U DUĆANIMA! Nasjeli ste milijun puta: Dobro pripazite! Znate li što jedete?

Autor: dnevno.hr

Saborski zastupnici u petak su upozorili na uvoz nekvalitetne hrane u Hrvatsku, a progovorili su i o neplaćanju trgovaca malim proizvođačima. Sve to odvijalo se tijekom saborske rasprave o godišnjem izvješću rada Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja za 2018-godinu.

“Što činite s time što veliki lanci ne plaćaju malim proizvođačima? To se događa u dolini Neretve s mandarinama, a i u drugim dijelovima Hrvatske”, upitao je mostov Nikola Grmoja predsjednika Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Mladena Cerovca koji je i izvještavao o radu Agencije. I Miro Bulj upozorio je na nekvalitetan uvoz hrane koja se prodaje po trgovačkim lancima, dok se istodobno domaća proizvodnja uništava i smanjuje. “Uvozi se paški sir koji nije vidio ni Pag, ni pašku ovcu… uvozi se zamrznuta janjetina iz Novog Zelanda….uvoze se tone rajčice..hladnjače svinjetine”, nabrojio je mostovac. Cerovac je pak istaknuo kako se Agencija ne bavi ispitivanjem kvalitete i zdravstvene ispravnosti hrane jer je to zadaća nekih drugih inspekcija. Kada je o neplaćanju riječ, ustvrdio je da su tokom 2018.godine pokrenuta 32 ustavna postupka protiv trgovavca i otkupljivača zbog neolaćanja, i da je ukupno naplaćeno oko 3,2 milijuna kuna kazni. Agencija je u istoj godini riješila 688 predmeta iz područja tržišnog natjecanja i nepoštenih trgovačkih praksi.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.