TONI LUGAROV

JGL je osmerostruki dobitnik certifikata Poslodavac Partner

Autor: Sanja Plješa

Jadran galenski laboratorij, jedna od najuspješnijih hrvatskih kompanija u svijetu, po osmi je put potvrdila status nositelja certifikata Poslodavac Partner.

Riječ je o prestižnom priznanju kojeg konzultantska kuća SELECTIO već dugi niz godina dodjeljuje onim kompanijama koje imaju visoke standarde upravljanja ljudskim potencijalima.

Tijekom osam godina certificiranja, JGL kontinuirano radi na postizanju sve veće razine izvrsnosti u upravljanju ljudima, a cilj im je da se svi zaposlenici unutar tvrtke mogu razvijati do svojih punih potencijala te da za svoj rad i doprinose budu nagrađeni.

U protekloj su godini uveli nove digitalne platforme za treninge, edukacije i upravljanje razvojnim aktivnostima, a već nekoliko godina koriste i program eksternog coachinga, koji nije namijenjen isključivo menadžerima, već svima koji pokazuju potencijal i talent za razvoj i osnaživanje u određenim fazama karijere. Svi zaposlenici JGL-a imaju svoje razvojne planove, a u 2019. godini je njih 95 posto prošlo dodatno usavršavanje.

JGL-u je važno i zadovoljstvo i timski duh zaposlenika, pa se tako već godinama provode različite aktivnosti, projekti i događanja za zaposlenike i njihove obitelji. Na raspolaganju su im satovi jedrenja, podupiranje trčanja i bicikliranja, vježbanje joge, čišćenje ambrozije, dobrovoljno darivanje krvi, čišćenje plaža te kazališne predstave za djecu zaposlenika. Uz to, zaposlenicima je omogućeno dopunsko zdravstveno osiguranje, sistematski pregledi i subvencionirane sportske aktivnosti, a prilikom odabira benefita koriste se Cafeteria pristupom, po kojem zaposlenici sami biraju pogodnosti koje im najviše odgovaraju.

Jedan od prioriteta kojim se JGL vodi u poslovanju jest politika raznolikosti i jednakih mogućnosti, koje osiguravaju i potiču u različitim područjima, uključujući zapošljavanje, uvjete rada i napredovanje u karijeri. U protekloj godini, JGL je izabran kao referentna kompanija u njegovanju jednakosti u tretmanu zaposlenika kroz preporuku Pravobraniteljice za jednakost spolova, a u top managementu kompanije nalazi se čak 75 posto žena.

Trenutno je 58 nositelja certifikata u Hrvatskoj




U razdoblju posebnih okolnosti rada, tijekom pandemije koronavirusa, tvrtka je provela i nekoliko dodatnih aktivnosti za promociju zdravlja i dobrobiti zaposlenika. Provedena je digitalna transformacija tvrtke te su svim zaposlenicima osigurani smartphone uređaji za privatno i poslovno korištenje. Rad je organiziran tako da se osigura maksimalna zaštita pojedinca, a omogućen je rad od kuće koji će se zadržati kao benefit i nakon pandemije. Uz to, JGL je osigurao i besplatno telefonsko savjetovalište za sve zaposlenike.

Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a, primio je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

“Godinama se trudimo ne samo biti izvrsni u poslovnim rezultatima, već i njegovati partnerski odnos s našim zaposlenicima, bez kojih ne bi ni bilo rezultata. Ponosni smo što u JGL-u okupljamo sjajne timove na devet različitih tržišta svijeta, a cijelom kolektivu pružamo mogućnost svakodnevnog razvijanja u tehnološki vrlo naprednom okruženju. I nadalje ćemo se truditi našim ljudima omogućavati vrhunske uvjete, poticati ih u educiranju i nagrađivati njihove uspjehe. Sretan sam što se i ovim certifikatom potvrđuje naš trud i rad, kao i činjenicom da su JGL i njegovi zaposlenici među najboljima“, istaknuo je Vučić.




Trenutačno je 58 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.

DAMIR NOVOTNY: ‘Najava poreznog rasterećenja je dobrodošla, ali nije dovoljna. Balast državnog i javnog sektora treba hitno riješiti’

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.