Flickr

JESTE LI VEĆ PRIMIJETILI? Ovo su proizvodi koje bi cijela Hrvatska trebala masovno kupovati

Autor: dnevno.hr

Na policama trgovina s voćem i povrćem, ali i na štandovima domaćih poljoprivrednih proizvođača na Cresu, ovih je dana, javlja Novi list, osvanula oznaka “0 km – creski proizvod”.

“Oznakom ‘0 km’ jasno se ukazuje na otočno podrijetlo proizvoda, a ponajprije je namijenjena stranim gostima koji, za razliku od domaćih stanovnika, ne poznaju lokalne proizvođače. Ovom oznakom sigurno obogaćujemo našu turističku destinaciju jer gostima danas nije dovoljno ponuditi sunce i more. Oni traže doživljaje, emocije – traže susret s lokalnim stanovnicima i kulturom, traže zanimljive krajolike, autentične zvukove, mirise, okuse, izvornu gastronomiju i lokalne proizvode. Proizvodi s ovom oznakom pružaju im sve to”, objasnio je ravnatelj otočne razvojne agencije, doktor Ugo Toić. Inače, njegova je agencija osmislila navedenu oznaku u suradnji s Ulikom, lokalnom udrugom za razvoj poljoprivrede i agroturizma, a praivlnikom je utvrđeno da se oznakom “0 km creski – proizvod” označi voće i povrće standardne kvalitete proizvedeno na području tog otoka, koje ovlašteni proizvođač prodaje potrošaču izvravnom prodajom ili putem ovlaštenih trgovaca. Korisnicima koji ispunjavaju uvjete dodjeljuje se oznaka na rok od godinu dana.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.