Foto: Krasnodar Persun / CROPIX

HUP upozorava: ‘Ne smije se dogoditi da država kasni s plaćanjima’

Autor: dnevno

Hrvatska udruga poslodavaca uputila je priopćenje za javnost u kojemu upozorava da se nakon usvajanja travanjskog paketa mjera pomoći gospodarstvu ne smije dogoditi da država kasni  s plaćanjima. HUP-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Drugi paket ekonomskih mjera pomoći gospodarstvu pogođenom posljedicama pandemije koronavirusa pokazao je da je Vlada prihvatila molbe poslodavaca koji sada imaju jasniju sliku kako planirati svoje poslovanje, a radnici veću sigurnost da će sačuvati svoju radna mjesta i prihode.

U ovom trenutku, uz prioritet da se usvojene mjere efikasno provode, važno je da država ostane financijski disciplinirana i da se drži striktnog plaćanja u rokovima, navodi se u priopćenju Hrvatske udruge poslodavaca.

„Veliki broj poduzetnika radi s centralnom i lokalnom državom te osigurava nesmetane isporuke potrebnih dobara i usluga i u vremenu krize. Veledrogerije, ljekarne i ugovorni zdravstveni subjekti pod posebnim su pritiskom uslijed epidemije te ulazu ogromne napore da održe ne samo poslovanje nego i likvidnost. Tako da je iznimno važna financijska disciplina jer bi upravo kašnjenje države moglo generirati opću nelikvidnosti, a u slučaju veledrogerija i otežanu opskrbu lijekovima koja je u ovom trenutku ključna za zdravstveni sustav”; poručuje Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

Kreće rigorozna štednja: Vlada reže plaće, zaustavlja javnu nabavu i zapošljavanja, prijeti gradovima da uvedu uštede

Poslodavci će učiniti sve da daju svoj doprinos u očuvanju radnih mjesta, uz zadržavanje srži svog poslovanja, tako da nakon krize možemo brže i efikasnije pokrenuti gospodarski oporavak. „S Vladom ćemo nastaviti i razgovore i o daljnjim mjerama, prije svega o parafiskalnim nametima na nacionalnoj i na razini jedinica lokalne samouprave. „Neporezna davanja i nameti su dugogodišnja boljka našeg gospodarstva. Sada u krizi bi trebalo zamrznuti plaćanje što većeg broja tih nameta i odmah krenuti u reviziju kako bi se dio napokon trajno ukinuo a dio značajno smanjio“, poručuju iz Hrvatske udruge poslodavaca”, navodi se u priopćenju HUP-a.

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.