HUP podržava porezno rasterećenje, ali ne i rast minimalne plaće: ‘Moglo bi doći do gašenja pojedinih tvrtki’

Autor: dnevno

Hrvatska udruga poslodavaca podržava najave predsjednika Vlade RH o nastavku porezne reforme u smjeru rasterećenja poduzetnika i građana od siječnja 2021. godine te podsjećamo da su i u nedavnoj anketi koju je HUP proveo među svojim članicama glavni zahtjevi poslodavaca prema novoj Vladi bili usmjereni upravo u tom smjeru, poručuju iz HUP-a.

“Vezano uz najave o donošenju odluke o povećanju minimalne plaće, HUP podupire želju da se radnicima omogući bolji standard jer je i poslodavcima u interesu zadržati kvalitetne radnike i pružiti im što bolje uvjete rada, no isto tako podsjećamo na obavezu konzultacije sa socijalnim partnerima i nužnost socijalnog dijaloga, kao i potrebu za detaljnom analizom stanja na tržištu rada prije finaliziranja same odluke.

U mnogim prerađivačkim industrijama, kao što je npr. tekstilna industrija, poslodavci uglavnom nisu u mogućnosti dodatno podizati plaće, posebno u trenutnoj situaciji pogođenosti koronakrizom, stoga je važno dobro odmjeriti sve faktore kako ne bi došlo do kontraefekta i gašenja pojedinih tvrtki te daljnjeg gubitka radnih mjesta. HUP je, kao socijalni partner Vladi RH, na raspolaganju za konstruktivan dijalog oko ove i drugih tema vezanih uz gospodarska pitanja zemlje”, navodi se u priopćenju HUP-a.

Prosječna plaća u Kninu je 34,3 posto manja od hrvatskog prosjeka, no svi kninski poduzetnici posluju pozitivno

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.