foto: HUP

HUP izabrao novog glavnog direktora, evo tko nasljeđuje Davora Majetića

Autor: D.Kt.

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca za novog glavnog direktora Udruge, izabran je dr.sc. Damir Zorić, dosadašnji vršitelj dužnosti glavnog direktora HUP-a. Odluka Izvršnog odbora o izboru glavnog direktora stupa na snagu 1. rujna 2020. godine.

Damir Zorić rođen je 1960. godine. Diplomirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i radio do 1991. godine. Od 2002. godine radi u osiguranju, 2005. postaje član Uprave Sunce osiguranja d.d. Zagreb, a 2009. predsjednik Uprave Euroherc osiguranja d.d. Zagreb, gdje trenutno obnaša funkciju prokurista. Dugogodišnji je aktivni član Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca, prioćeno je HUP-a.

HUP je time nakon nenadanog odlaska Davora Majetića s te dužnosti izabrao novbog glavnog direktora, no trakavica oko duga više od dva mjeseca oko izbora novog predsjednika i dalje traje, a nakon što je Gordani Deranji istekao mandat i nakon što je najavila da ne želi drugi mandat. U međuvremenu poslodavačku udrugu napustuo je i Majetićev zamjenik Bernard Jakelić koji je, uz masnu otpremninu, HUP napustio nakon skandala o seksualnom uznemiravanju djelatnice. Inače, kao najizgledniji kandidati za dužnost predsjednika HUP-a svojevremeno su se u medijima spominjali predsjednik Uprave Fortenova grupe (bivšeg Agrokora) Fabris Peruško i bivša ministrica Martina Dalić koja je zbog Agrokora, odnosno “afere Borg”na kraju omrala dati ostavku u Vladi.

U HUP-u već dulje vrijeme tinja nezadovoljstvo članova radom vodstva udruge i sve češće se može čuti da je funkcija predsjednika deplasirana te da bi udrugu trebao voditi think-tank stručnjaka s utjecajem, tim više što se kao konkurencija HUP-u sve više nameće nedavno osnovana udruga Glas poduzetnika.

Davor Majetić odlazi s dužnosti glavnog direktora HUP-a, a udruga već mjesec i pol pokušava izabrati novog predsjednika

 

Autor:D.Kt.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.