Hrvatski telekom

HT prošle godine postavio 19 baznih stanica za testiranje 5G mreže

Autor: dnevno.hr

Hrvatski telekom je tijekom prošle godine izgradio 19 baznih postaja za funkcioniranje 5G mreže, uključujući i onu za potrebe hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a, a uspostavljena probna mreža bit će u ovoj godini iskorištena za testiranje i pokazivanje praktičnih koristi 5G mreže, navodi se u uz ostalo u priopćenju HT-a u kojem dodaju da je HT prvi na hrvatskom tržištu instalirao probnu 5G baznu postaju u Samoboru.

U infrastrukturu i razvoj inovativnih usluga HT je uložio 1,9 milijardi kuna. Pokrivenost stanovništva 4G mrežom u mobilnoj mreži u zatvorenom prostoru iznosi 89,1 posto, a u otvorenome je dosegla 99,4 posto. Nastavilo se i s povećanjem brzine 4G mreže na brzine preuzimanja do 350 Mbit/s, dok se  ukupna pokrivenost optikom do stana (FTTH) povećala na 280.358 kućanstava, navodi se u priopćenju.

U odnosu na 2018. godinu, sveukupni konsolidirani neto prihod HT-a za 2019. godinu je za 79 milijuna kuna tj. za jedan posto je niži i iznosi 7,7 milijardi kuna, a prijedlog dividende HT će objaviti dioničarima 12. ožujka.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.