PIXABAY

GRAD ZAGREB IMA NOVU DESTINACIJSKU KAMPANJU: Evo s kojim će sloganom mamiti turiste, kojih je zbog korone jako malo!

Autor: Sanja Plješa

Zagreb je u ovo doba prošle godine – nakon Dubrovnika i Rovinja – bio naša najposjećenija turistička destinacija. U gradu danas boravi samo 10 tisuća, uglavnom domaćih gostiju što je pad od čak 80 posto u odnosu na prošlu godinu.

Zbog epidemije, ali i potresa zagrebačka turistička industrija na rubu je preživljavanja.

Amerikanci, Korejci, Kinezi i Nijemci u ovo doba 2019. najviše su šetali našim glavnim gradom. Na zagrebačkim ulicama i trgovima danas – samo rijetki turisti.

“Prošlu smo godinu završili s 210 tisuća noćenja turista iz Azije, a sada je to izostalo. Izostali su letovi, izostala je potrošnja u Zagrebu, nema dnevnih izleta, sve je stalo”, rekla je Andreja Gazdek, savjetnica za turizam ProConcept, za HRT.

Od 69 zagrebačkih hotela, većina radi, no promet je mizeran. Privatni smještaj i hosteli čine većinu zagrebačkih smještajnih kapaciteta. Najteže je onima koji su u proširenje ponude uložili golem novac.

Ugostiteljima pao promet

Ugostiteljima u središtu grada promet je 60 posto manji nego prošle godine, a malo bolje rade restorani na periferiji.




“Jako puno se lokala zatvorilo, mijenja se vlasnička struktura, neće biti nikome jednostavno preživjeti i čeka nas kaotična godina koja će biti pogubna za nas ugostitelje”, rekao je Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Agencije, hoteli, ugostitelji, prijevoznici, trgovci – svi gube jer nema turista.

“Očekujemo da čim se situacija sa virusom stabilizira da ce se turistička kretanja u zagrebu vratiti ne na ono što je bilo krajem prošle godine kada smo imali najbolju turističku godinu ikad, ali svakako u neke norrmalnije okvire”, rekla je direktorica Turističke zajednice Zagreb Martina Bienenfeld.




Turistička zajednica grada baš zato kreće s novom destinacijskom kampanjom “Blizu grada, blizu srca”, objavio je HRT.

Direktor hrvatske udruge turizma: ‘Hrvatska ima povijesnu priliku biti apsolutni pobjednik ovogodišnje turističke sezone na Mediteranu’

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.