Zagreb, 230719. Zitnjak. Na fotografiji: Fabris Perusko, glavni izvrsni direktor Fortenova grupe. Foto: Biljana Blivajs / CROPIX

Fortenova o prozivkama zbog najavljenih otkaza u Ledu: Zaposlenici su presudni te će Uprava nastaviti komunicirati direktno s njima

Autor: Dnevno

Nakon što je Nezavisni sindikat poduzeća Ledo u utorak izrazio protivljenje najavljenim otkazima u tom trgovačkom društvu, oglasila se Fortenova.

“U ovom trenutku u Ledu su u tijeku pregovori o novom Kolektivnom ugovoru, dok je sama kompanija, u skladu sa Zakonom o radu, provela savjetovanje s Radničkim vijećem te priprema izmjene organizacije i sistematizaciju radnih mjesta, pa priopćenje sindikata možemo promatrati i u tome svjetlu.

Ledo je kompanija koja je, nakon bankrota Agrokor koncerna, uspješno prebrodila niz velikih poslovnih izazova i koja u ovom trenutku stremi ka preobrazbi u snažnu, jedinstvenu organizaciju koja će agilno i odgovorno nastaviti jačati svoje tržišne udjele. Taj proces transformacije u svim se aspektima provodi u skladu s naboljom poslovnom praksom i u skladu sa zakonom, o čemu je informirano i Radničko vijeće.

Za uspješnu provedbu procesa transformacije i promjene poslovnih procesa, dobro informirani i uključeni zaposlenici su presudni te će Uprava kao i dosad sa zaposlenicima nastaviti komunicirati direktno”, odgovorila je Fortenova za N1 na priopćenje Nezavisnog sindikata poduzeća Ledo.

Podsjetimo, prema upozorenju sindikata, postoji bojazan radnika i sindikata da se većem broju radnika planira otkazati ugovor o radu, a u pripremi je, navodno, nekoliko ‘valova’ otkaza.

“Uprava trgovačkog društva Ledo d.o.o. obratila se nekoliko dana prije Božića Radničkom vijeću, a dan prije Badnjaka i svim radnicima putem e-maila s informacijom da se u Ledu planira restrukturiranje unutar kojega se očekuje da će biti viška radnika.

Radničko vijeće i sindikati unutar kompanije izrazili su svoje protivljenje što je ta informacija dostavljena radnicima uoči Božića. Protive se i najavi gašenja pojedinih radnih mjesta, kao i donošenju takve odluke bez predstavnika radnika i sindikata”, navedeno je u priopćenju.

Sindikatu je najava o višku radnika u Ledu u najmanju ruku čudna budući da se radi o trgovačkom društvu koje generira veliku dobit i koje je perjanica Fortenove grupe d.d. Ističu kako su iznenađeni najavom otkaza u tako uspješnoj kompaniji, gdje se bez savjetovanja s radnicima i sindikatima donose odluke koja radna mjesta treba ukinuti i koji bi radnici trebali dobiti otkaz.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.