Max Pixel

FINA OBJAVILA REZULTATE: Evo čiji su poduzetnici najviše zarađivali

Autor: Dnevno.hr

Usporedbom rezultata poduzetnika na razini gradova prema neto dobiti (2017. godina), najveću neto dobit (konsolidirani financijski rezultat) poduzetnika, promatrano na razini gradova u Hrvatskoj, u 2017. godini, ostvarili su poduzetnici čije je sjedište u jednom od sljedećih gradova: Zagreb, Split, Rijeka, Velika Gorica, Dubrovnik, Vukovar, Karlovac, Poreč, Zadar i Čakovec, piše u priopćenju iz Fine.

Analiza rezultata poduzetnika na razini gradova potvrđuje veliku koncentraciju poslovanja poduzetnika, obveznika poreza na dobit na 10 gradova, čiji je udio u poduzetništva u 2017. godini bio 51,5 % u broju poduzetnika, 53,5 % u broju zaposlenih, 63,2 % u ukupnim prihodima, 67,7 % u dobiti razdoblja i 54,4 % u gubitku razdoblja.

Tome je tako prvenstveno zbog udjela poduzetnika sa sjedištem u Zagrebu, koji su, očekivano, ostvarili najveću neto dobit, u iznosu od 12,5 milijardi kuna (udio od 71,7 % u neto dobiti poduzetnika sa sjedištem u jednom od 10 spomenutih gradova). Iza Zagreba, po brojnosti poduzetnika, zaposlenih, ukupnom prihodu, dobiti razdoblja i konsolidiranom financijskom rezultatu (neto dobiti), su Split i Rijeka.

Dobrim rezultatima na razini Vukovara najviše je doprinijelo PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o., na razini Karlovca HS PRODUKT d.o.o., na razini Poreča VALAMAR RIVIERA d.d. i PLAVA LAGUNA d.d., na razini Zadra TURISTHOTEL d.d. i PUNTA SKALA d.o.o. i na razini Čakovca TUBLA d.o.o., TMT d.o.o. i MIDI d.o.o.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.