Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Evo kako je Nenad Bakić spasio dokapitalizaciju Varteksa uloživši silne milijune

Autor: dnevno.hr

Hrvatski poduzetnik svojim ulaganjem je uspješno proveo dokapitalizaciju varaždinske tvrtke

Za nastavak normalnog poslovanja Varteks je uspješno dokapitaliziran u iznosu od 24,5 milijuna kuna. Većinu svježeg kapitala uložio je Nenad Bakić, točnije 20 milijuna kuna, što je 81,6 posto ukupnog ulaganja. Ostatak od 4,5 milijuna kuna uložio je predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec.

Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), ukupno je upisano 1.885.879 dionica, piše Tportal.

Iako je najavljeno da će novi kapital Varteksu osigurati britanska privatna investicijska kompanija Valtegra, ona ipak nije sudjelovala u dokapitalizaciji. Uoči dokapitalizacije Bakić je bio najveći pojedinačni dioničar sa 17 posto vlasništva, a nakon posljednjeg ulaganja preuzeo je većinski udjel u vlasništvu nekadašnjeg varaždinskog tekstilnog diva.

Bakić je vlasničke promjene u Varteksu prokomentirao i na svom blogu u kojem je objasnio kako je preuzeo većinski paket dionica.

“Ukupno je dakle upisano nešto manje od 25 milijuna kuna, a rezultat je to da sam se našao s, ako dobro računam, 48,2 posto vlasništva, odnosno 50,5 posto, ako se izuzmu trezorske dionice, odnosno s povezanim osobama oko 51 posto. To zasigurno nije situacija u kojoj sam se želio naći (još jedna briga na vratu, uz veliki financijski angažman), ali što je – tu je, to ćemo pretvoriti u priliku”, napisao je Bakić na blogu.

Bakić je također napisao kako je kao dioničar Varteksa u jednom trenutku tvrtki posudio novac bez kamata, kako bi se mogle isplatiti plaće. A iako je bio pasivan kao dioničar, nakon što investicijski fond Valtegra nije ušao u dokapitalizaciju tvrtke, odlučio je pomoći tvrtki i uložiti 20 milijuna kuna. Za kraj je na blogu napisao kako Varteks trenutno ima dovoljno novca za poslovanje u sljedećih šest do devet mjeseci te kako je to dovoljno vremena da pokažu da su spremni na zaokretu u poslovanju.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.