Eurowings u listopadu značajno smanjuje promet prema hrvatskim odredištima

Autor: S.P./Hina

Eurowings je objavio svoj red letenja za listopad. Kompanija će i dalje prometovati prema odredištima u Hrvatskoj, no veliki broj linija koji je bio u prometu u rujnu više neće biti dostupan.

Kompanija će nastaviti prometovati prema tri hrvatske zračne luke.

Eurowings je u rujnu imao čak 76 tjednih rotacija prema Hrvatskoj, prometujući prema šest hrvatskih zračnih luka: Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Zagrebu.

U listopadu će kompanija prometovati samo prema Zagrebu, Splitu i Rijeci, objavio je Croatian Aviation.

Linije prema Splitu

Eurowings će u listopadu imati pet linija prema Zračnoj luci Split, tek jednu manje u odnosu na rujan. Ukida se linija Split – Hanover dok sljedeće ostaju u prometu:

linija Split – Dusseldorf 3 puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i subote (jedan let tjedno manje u odnosu na rujan),

linija Split – Hamburg 2 puta tjedno, svakog utorka i nedjelje (dva leta tjedno manje u odnosu na rujan),

linija Split – Koln 2 puta tjedno, svakog četvrtka i subote (četiri leta tjedno manje u odnosu na rujan),

linija Split – Stuttgart 2 puta tjedno, svakog četvrtka i subote (dva leta tjedno manje u odnosu na rujan),

linija Split – Berlin 2 puta tjedno, utorkom i subotom, kao i u rujnu.

Ukidaju se linije prema Puli, Zadru i Dubrovniku

Eurowings je u rujnu redovno prometovao na linijama prema tri spomenute zračne luke, no iste neće biti u prometu u listopadu. Ukidaju se sljedeće linije:

Pula – Dusseldorf,

Zadar – Koln,

Zadar – Stuttgart,

Dubrovnik – Dusseldorf,

Dubrovnik – Berlin,

Dubrovnik – Hamburg.

18 operacija tjedno prema Zagrebu

Eurowings će zadržati isti broj tjednih letova prema Zagrebu kao što je to bilo i u rujnu. Kompanija će redovno prometovati na dvije linije: iz Stuttgarta i Kolna.

linija Zagreb – Stuttgart prometovat će 4 puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje, identično kao i u rujnu.

linija Zagreb – Koln prometovat će 5 puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, četvrtka, petka i nedjelje. Isti broj tjednih letova dostupan je i u rujnu.

Jedna aktivna linija prema Rijeci

Kompanija će u listopadu nastaviti prometovati i prema Rijeci. Eurowings će zadržati promet na liniji Rijeka – Dusseldorf, jednom tjedno, svake subote. Posljednji let na ovoj liniji najavljen je za 24. listopad. Druga ovogodišnja linija, Rijeka – Hamburg, ukinuta je s početkom rujna.

Eurowings će u listopadu prometovati prema tri hrvatske zračne luke s 42 operacije tjedno na 8 linija, radi se o gotovo 50% manje tjednih letova u odnosu na rujan. Otkazivanja pojedinih polazaka i dalje ostaju moguća, a ovisiti će prije svega o stanju bukinga.

Autor:S.P./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.