foto: HUP

Davor Majetić odlazi s dužnosti glavnog direktora HUP-a, a udruga već mjesec i pol pokušava izabrati novog predsjednika

Autor: D.Kt.

Aktualni glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić i Izvršni odbor HUP-a postigli su dogovor o završetku dugogodišnje uspješne suradnje čime Majetić napušta udrugu poslodavaca, a Izvršni odbor će imenovati novog glavnog direktora.

“Davor Majetić izrazio je želju da karijeru nastavi izvan HUP-a s čime se Izvršni odbor suglasio. Kao prvi glavni operativac dao je velik doprinos izrastanju HUP-a u vodeću udrugu poslodavaca u Hrvatskoj. Zahvaljujemo Davoru na dosadašnjem radu i želimo mu uspješni nastavak poslovne karijere”, priopćio je Izvršni odbor HUP-a.

Osim glavnog direktora, HUP bira i predsjednika jer s te dužnosti odlazi Gordana Deranja, a kao najizgledniji kandidati spominju se Martina Dalić i Fabris Peruško, člana Upravnog odbora Fortenova grupe.

U HUP-u se sve češće može čuti da je funkcija predsjednika deplasirana te da bi udrugu trebao voditi think-tank stručnjaka s utjecajem, tim više što se kao konkurencija HUP-u sve više nameće nedavno osnovana udruga Glas poduzetnika.

No, još uvijek nije jasno kad će ta udruga dobiti novog predsjednika ili predsjednicu, iako je nominacijski postupak pokrenut krajem svibnja.

HUP bira predsjednika: Najizgledniji kandidati Martina Dalić i Fabris Peruško?




Autor:D.Kt.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.