Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Butković najavio da se razmišlja o snižavanju cestarina za hrvatske državljane u ljetnim mjesecima

Autor: dnevno

“Na razini države nije bilo razgovora o dolasku čeških turista u Hrvatsku”, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković gostujući u RTL-u Danas.

“U ovom trenutku je rano o tome govoriti, takav scenarij, dolaska čeških ili bilo kojih drughi stranih državljana nije u ovom trenutku moguć. Potrebno je sagledavati epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i u toj drugoj zemlji. Ali, treba polako pripremati scenarij da će se ovo stanje normalizirati i da će krivulja oboljelih padati u svim državama i zato smo svi ministri od premijera dobili zadaću da pripremimo mjere za takav trenutak kad on dođe”, rekao je.

 Njegov resor svoju je zadaću napravio, pripremili su čitav niz mjera za koje smatraju da bi o njima trebalo raspravljati. O svemu će završnu riječ dati epidemiolozi.

“Smatramo da bi u prometnom sektoru trebalo ublažiti neke mjere, javni prijevoz bi se, smatramo, trebao postepeno uvesti, primjerice po nedjeljnom voznom redu. Što se pomorskog prometa tiče, predlažemo da se uvedu neke katamaranske linije Zadar-Ancona za teretni promet. Aktualna je tema i formiranje konvoja tranzitnog prometa kroz Hrvatsku, u tom dijelu smatramo da bi trebalo razmotriti da se više on ne radi uz policijsku pratnju, nego uz postojeće koridore, da se može stati samo na određenim mjestima”, rekao je Butković naglasivši još jednom da će o svemu na kraju odlučiti epidemiolozi.

Jedna ideja mogla bi se posebno svidjeti hrvatskim građanima. “Razmatramo mogućnost i za naše ljude, da u ljetnim mjesecima smanjimo cestarinu. Negdje za 10, 20 posto, ali to su sve stvari koje još razmatramo i o kojima će se raspravljati”, kazao je Butković.

Upravo Butković resor je među najpogođenijima krizom, tvrtke poput Croatia Airlinesa i prije su bile u problemima, sada je još gore.

“Vlada će učiniti sve da se te tvrtke spase. Ova kriza nije pogodila samo Hrvatsku, tražit ćemo zajedničko rješenje na razini Europske unije”, rekao je Butković.




“Ništa od toga zapravo ne ovisi o nama, već o situaciji s koronavirusom i brojem oboljelih, no mi pripremamo sve da će se što prije stvari u Hrvatskoj normalizirati”, zaključio.

Ministar Horvat priznao da smo u koronakrizi izgubili 19 tisuća radnih mjesta




Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.