Broj izdanih računa u turizmu i ugostiteljstvu prošlog tjedna pao za čak 72 posto!

Autor: dnevno

U razdoblju od 24. veljače do 22. ožujka u Hrvatskoj je izdano 9 posto manje fisklaliziranih računa, dok je iznos na računima povećan za 4 posto, najnoviji su podaci Porezne uprave.

Pri tom najveći pad izdanih računa zbog zabrane rada uzrokovone, koronavirus širenjem epidemije koronavirusa bilježe turizam i ugostiteljstvo i to za čak 22 posto, dok je pad iznosa na tim računima još veći i iznosi 27 posto!

Istodobno, u razdoblju od 16. do 22. ožujka izdano je za gotovo trećinu (32 posto) manje računa u odnosu na isti tjedan prošle godine, a naplaćeni iznos istodobno je manji za 11 posto, pri čemu trgovina bilježi 20 posto manje izdanih računa, a turizam i ugostiteljstvo nevjerojatnih 72 posto, s padom iznosa od čak 78 posto!

U usporedbi drugog i trećeg tjedna ovoga mjeseca vidljivo je smanjenje broja računa i iznosa za 31, odnosno 22 posto, pri čemu opet prednjače turizam i ugostiteljstvo s padom broja računa od 69 posto i trgovina  s padom izdanih računa od 23 posto.

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.