Jadran Babic / CROPIX

Broj izdanih računa u trgovini se prepolovio, a u turizmu i ugostiteljstvu pao za čak 94,5 posto!

Autor: dnevno

Broj izdanih fiskaliziranih računa u prošlom je tjednu manji za 62 posto, a iznos na računima za 52 posto u odnosu na isti tjedan prošle godine, najnoviji su podaci Porezne uprave.

Tako je od 19. do 23. travnja ove godine u svim djelatnostima izdano 17,3 milijuna računa, a ukupna vrijednost računa u tom je razdoblju iznosila 1,88 milijardi kuna.

Opet je najveći pad zabiležen u u ugostiteljstvu i turizmu gdje je izdano čak 94,5 posto manje računa dok je iznos manji za 92,3 posto, na 28,4 milijuna kuna.

U trgovini na veliko i malo, popravku motornih vozila i motocikala broja izdanih računa se  više nego prepolovio (manji je za 54 posto), a iznosa računa smanjio se za 47 posto, na 1,48 milijardi kuna.

U usporedbi s prethodnim, preduskrsnim tjednom, prošloga je tjedna broj fiskaliziranih računa u svim djelatnostima smanjen za 9,5 posto, dok je njihov iznos niži za 16,24 posto.

Od početka koronakrize u Hrvatskoj, u razdoblju od 24. veljače do 19. travnja ove godine broj fiskaliziranih računa smanjen je za 35 posto, a njihov iznos za 22 posto u odnosu na
isto lanjsko razdoblje.

Ministar financija Zdravko Marić nedavno je upozorio da je u prvoj polovini travnja državni proračun uprihodovao tek trećinu prihoda iz istog lanjskog razdoblja te očekuje da će svibanj i lipanj biti još izazovniji.




Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.