Split, 180619 Jutros su u Banovini otvorene ponude za usluge izrade projektne dokumentacije uredjenja Znjanskog platoa. Na fotografiji: plaza Znjan Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

BOŠNJAK BRUTALNO IZVRIJEĐAO HRVATSKI TURIZAM: Tko bi normalan birao Hrvatsku?

Autor: Dnevno

Novinar Slobodne Bosne, Danijel Hadžović, na Facebooku je objavio status u kojem se obrušio na hrvatski turizam:

“I dok hrvatski turizam bilježi značajan pad, a naši zapadni susjedi se hvataju za glavu kako i zbog čega, ja ću vam kao objektivni promatrač ponuditi jednostavan odgovor – zato što ste očajno loši.

Kad odeš na odmor u Tursku, primjerice, za povoljne pare dobiješ prostrane i vrhunski uređene plaže, ogromne bazene na kojima čitav dan imaš raznorazne sadržaje, od sportskih igara do animatora, nepregledne količine hrane dostupne 24 sata, pored glavnog, još nekoliko restorana s nacionalnim kuhinjama, instruktore i zabavljače za djecu pa da i roditelji mogu imati mira, kino salu, masaže, sve moguće sportske terene, vrhunsku čistoću, vrhunsku organizaciju i vrhunski ljubazno i profesionalno osoblje koje pleše za tebe 24 sata, masaže, saune, sportska natjecanja, predstave, svirke, itd. To je sve samo u sklopu hotela, kad platiš, imaš pravo sve to neograničeno koristiti, a oduzelo bi dosta vremena da pišem kako su im tek gradovi sjajni.

U Dalmaciji (namjerno kažem Dalmaciji, a ne Hrvatskoj jer je Istra ipak puno pristojnije mjesto), za iste te pare dobivaš kakav poluraspali hotel koji još od Tita nije okrečen u boljem, a u gorem slučaju, kakav betonski pansion s bubašvabama i flekama po posteljini.

Od sadržaja imaš kamen i more, eventualno nekog lokalca na sintisajzeru koji ti zavija Magazin, a osoblje te tretira otprilike kao HVO zarobljenika Armije BiH. Doduše, nisu isključene šanse ni da će te Torcida iscipelariti ako procijene da si posjetitelj neprimjerene rasne ili etničke pozadine, a u tu su kriteriji krajnje fleksibilni u zavisnosti od količine alkohola.

I tko bi normalan u takvom izboru birao Hrvatsku? Čak ni mi Bosanci nismo više toliko siromašni, a ni ludi. Osim ovih koji jesu ludi.

Hrvatska, mala zemlja za veliku dosadu”, zaključio je razočarani Hadžović.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.