Slavko Midzor/PIXSELL

Boris Mikšić ima plan za oživjeti Baranju!

Autor: dnevno.hr

Koncept uspostave suradnje između gradova prijatelja vrlo je popularan u svijetu kao način promicanja ekonomskih, ljudskih, kulturnih, obrazovnih i poslovnih odnosa između naroda.

Beli Manastir i Cambridge – grad u američkoj saveznoj državi Minnesoti postat će gradovi prijatelji. Gradski čelnici snažno su podržali ovu inicijativu, a formalna svečanost potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između dva grada će se održati u Belom Manastiru tijekom proslave “Dana grada” 11. studenog 2016. Sestrinstvo dvaju gradova inicirao je vlasnik Cortec® korporacije Boris Mikšić.

Tijekom susreta predstavnici Grada Belog Manastira će predstaviti mogućnosti ulaganja u poslovnu zone Baranje. Ova hrvatska regija privlačno je područje za strane investitore s obzirom da vlada omogućuje porezne olakšice u zonama posebnog državnog interesa koje su bile devastirane tijekom Domovinskog rata.

Iako je turistički sve zanimljivija regija već godinama svjedočimo iseljavanju mladih iz Baranje kao posljedice loše ekonomske situacije u tom kraju. “Upravo ovakvi projekti su nužni za oživljavanje uspavanog gospodarstva te predstavljaju korak ka boljoj budućnosti ne samo u Baranji već i u ostatka Hrvatske”, smatraju iz tvrtke Borisa Mikšića.

“EcoCortecova tvornica bioplastike već godinama uspješno posluje i izvozi svoj asortiman diljem svijeta a sada ide korak dalje te predstavlja most prema američkim poduzetnicima koji su zainteresirani za daljine investicije na tom području”, dodali su.

“Upravo jedan od glavnih ciljeva je ekonomsko povezivanje Baranje i američkih poduzetnika. Hrvatska je jako dobro mjesto za strane investicije ako su one strateški pogođene. Osobito se to odnosi na zelene, ekološki sigurne tehnologije koje Cortec® zagovara već godinama. Uvjereni smo da je ova inicijativa tek početak brojnih projekata koje dolaze. Jačanjem ovih veza rasti će i poduzetnički interes za područje Slavonije i Baranje, te će se razvijati prijateljski i kulturni odnosi između Belog Manastira i Cambridgea” naglasio je Boris Mikšić.

Autor:dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.