Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Blokirani građani više duguju telekomima nego za plin i struju

Autor: dnevno.hr

Krajem prošle godine u blokadi je bilo 237.311 građana s ukupno 16,8 milijardi kuna duga, podaci su Financijske agencije. Među njima je najviše onih s dugom od 10 tisuća kuna, njih više od 105 tisuća, dok je onih koji duguju više od milijun kuna 1.476, a njihove obveze iznose 6,9 milijardi kuna ili čak 40 posto ukupnog duga blokiranih građana.

Građani najviše duguju bankama – 5,9 milijardi kuna, iako je dug u odnosu na kraj 2018. smanjen za 700 milijuna kuna; zatim državi – 3,2 milijarde, a 86 tisuća građana telekomima duguje 312,8 milijuna kuna. Istodobno, za struju, plin, vodu i odvoz smeća građani duguju manje nego za telekomunikacijske usluge – 267,2 milijuna kuna.

Inače, u odnosu na kraj 2018. godine dug blokiranih građana blago je smanjen u svim kategorijama osim prema središnjoj državi i jedinicama lokalne samouprave.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.