Austrian Airlines nakratko obnavlja promet na liniji Beč – Zagreb

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

Austrian Airlines nakratko će obnoviti promet na liniji Beč – Zagreb. U vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana austrijska će kompanija obaviti 14 operacija između glavnih gradova Austrije i Hrvatske.

Austrian Airlines dugogodišnji je korisnik zagrebačke zračne luke i jedno od najvećih neugodnih iznenađenja u ovoj kriznoj godini bila je vijest o prekidu prometovanja ove kompanije na liniji Beč – Zagreb.

Iako je razlog privremenog odlaska iz Zagreba jasan (pad potražnje), ostaje otvoreno pitanje kako to da Austrian redovno prometuje prema manjim odredištima u regiji, poput Prištine, Skopja i Sarajeva, a prisutan je i u Beogradu, objavio je Croatian Aviation.

Kompanija će ipak, kao što smo to najavili kao mogućnost u objavi o otkazivanju linije prema Zagrebu, nakratko uvesti liniju između Beča i Zagreba u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana.

Linija će biti u prometu od 18. prosinca do 3. siječnja, u tom razdoblju Austrian Airlines obaviti će 14 rotacija između Beča i Zagreba.
Direktni letovi bit će dostupni sljedećim danima: 18.12., petak, 19.12., subota, 20.12., nedjelja, 28.12., ponedjeljak, 30.12., srijeda, 02.01., subota te 03.01., nedjelja.

Na svim letovima najavljeni su zrakoplovi tipa DashQ400 koji u floti Austrian Airlinesa imaju kapacitet od 76 sjedala. Tek je za let u nedjelju, 20.12., najavljen veći zrakoplov tipa E195, kapaciteta 120 sjedala.

Nakon 3. siječnja ova će linija ponovno biti u prekidu, prema trenutnom planu kompanije sve do 1. ožujka sljedeće godine, kada bi Austrian trebao ponovno prometovati svakodnevno između Zagreba i Beča. Hoće li se to zaista i dogoditi ovisit će o samoj potražnji i epidemiološkoj situaciji.
Za razliku od drugih aviokompanija (KLM-a, Eurowingsa i Edelweissa) Austrian ove zime, u vrijeme blagdana, neće uvoditi direktne redovne linije prema zračnim lukama na obali, objektivne šanse za takve letove imale su zračne luke u Dubrovniku i Splitu.

Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.