Pixabay

Amerikanci spremni na međunarodna putovanja u 2021. Hrvatska među najtraženijim destinacijama

Autor: S.P./Dnevno

Dobre trendove i najave s američkog tržišta za Hrvatsku potvrđuju podaci Elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (Electronic System for travel Authorization – ESTA) koji je objavio pregled destinacija koje su korisnici najviše pretraživali u razdoblju nakon lockdowna.

Prema objavljenim podacima Hrvatska je s preko 810 tisuća pretraga na Google tražilici zauzela visoko 14. mjesto najtraženijih destinacija.

Vodeća je Italija, a među najtraženijim svjetskim destinacijama našli su se i Maldivi, Meksiko, Tajland, Španjolska, Kanada, Grčka i dr.

“Dobre najave s američkog tržišta ulijevaju nadu i optimizam da, stabilizacijom situacije s pandemijom korona virusa, u idućoj godini možemo očekivati veći broj američkih gostiju u našoj zemlji. U ovom trenutku najbitnije je zadržati vidljivost naše zemlje, a kad se za to steknu uvjeti, krenut ćemo i s pojačanim promotivnim aktivnostima na tržištu SAD-a”, rekao je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

Da su Amerikanci spremni putovati u inozemstvo početkom 2021. godine pokazuju i podaci američkog društva za putnička osiguranja Squaremouth, izvijestila je voditeljica ispostave Hrvatske turističke zajednice u Los Angelesu Iva Bahunek.

Naime, podaci ovog američkog društva za putnička osiguranja pokazuju kako se 65 posto svih rezervacija za sljedeću godinu odnosi na međunarodne destinacije i odredišta koja ujedno čine 86 posto svih planiranih putovanja u siječnju i veljači 2021. godine.




Navedeni su podaci dobiveni na temelju polica putničkog osiguranja koje su kupljene putem stranice Squaremouth.com u razdoblju od ožujka do kolovoza ove godine, a odnose se na putovanja u 2021. godini i to većinom prema destinacijama koje su već sada dostupne američkim ljubiteljima putovanja.




Autor:S.P./Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.