Air France vratio 1,1 milijardu eura putnicima. Uvedeno osiguranje od koronavirusa

Autor: S.P./Dnevno

Pandemija koronavirusa je u zrakoplovnoj industriji izazvala krizu bez presedana te je Air France značajno ojačao svoje prodajne timove posvećene pružanju podrške kupcima, a trenutno imaju  oko 700 agenata.

Zadaća prodajnog osoblja je prodaja vezana za nova putovanja, povrat novca ili vaučere.

Od siječnja 2020. godine obrađeno je oko dva milijuna zahtjeva i putnicima vraćena 1,1 milijarda eura.

Kompanija, prilagođava i svoje komercijalne mjere te sada omogućava besplatne rezervacije. Ako putnici žele otkazati putovanje, njihove karte mogu se sada promijeniti bez dodatnih troškova i bez posebnih uvjeta, a mogu mijenjati i datum i odredište po svom izboru.

Također, putnici mogu tražiti povrat novca ili vrijednosni vaučer, koji kasnije mogu zamijeniti za novac, ukoliko se ne iskoriste. Ove mjere primjenjuju se na sva putovanja do 31. ožujka 2021. Ako zrakoplovna kompanija otkaže njihov let, putnicima su na raspolaganju iste opcije.

Novo putno osiguranje za rizike povezane sa pandemijom

U partnerstvu s Allianz Travel, Air France sada putnicima nudi osiguranje koje pokriva troškove uslijed eventualnog oboljenja od Covid-19 ili zahtjeva za karantenom. Ovo osiguranje pokriva troškove medicinske pomoći na putu, u inozemstvu, kao i troškove koje mogu nastati kao posljedica moguće karantene (troškovi smještaja). Navedeno osiguranje putnici mogu dobiti pri kupovini zrakoplovnih karata na web stranici:  http://www.airfrance.com

Ovo osiguranje trenutno je dostupno putnicima s prebivalištem u Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji, a uskoro i u drugim zemljama.

Zdravstvene i higijenske mjere

Air France se obvezao da će svojim putnicima osigurati optimalne zdravstvene i higijenske uvjete u svakoj fazi putovanja. Okupljene pod sloganom “Air France Protect”, kompanija provodi zdravstvene mjere koje redovno prilagođava uputama i preporukama zdravstvenih organizacija.

U skladu s važećim propisima, obavezno je nositi masku za lice po dolasku u zračnu luku, gdje se provodi niz mjera kako bi se osigurali optimalni zdravstveni i sigurnosni uvjeti. To su: primjena mjera fizičkog distanciranja, šalteri su opremljeni zaštitom od pleksiglasa, putnici se upućuju na samoposlužne kioske koji se redovno dezinficiraju, dezinfekcijska sredstva su dostupna u cijeloj zračnoj luci i prilikom prijave (check-in), a kod ukrcavanja putnika rade se redovi uz poštivanje fizičke distance.

Maske za lice su, također, obvezne i na letu. Zrak u kabini zrakoplova se obnavlja svake tri minute, a zrakoplovi Air Francea su opremljeni HEPA filterima, istim onim filterima koji se koriste u operacijskim dvoranama i koji uništavaju 99,9 posto virusa, a time i koronavirus.

Air France će letjeti prema Zagrebu i Dubrovniku i u listopadu

 

Autor:S.P./Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.