foto: Wikipedia

Air France će trajno prizemljiti Airbusove superjumbo zrakoplove, kažu da će time postati konkurentniji

Autor: dnevno

Nakon što završi epidemija, Air France će trajno prizemljiti devet Airbusovih superjumbo zrakoplova A380, objavljeno je iz grupe Air France-KLM, iako je prvotni plan bio da ih postupno povlači iz prometa do kraja 2020.

Dvokatni zrakoplov ima četiri motora i može prevesti do 853 putnika. Airbus je teško pronalazio kupce za A380 budući da zrakoplovne kompanije preferiraju fleksibilnost i niže cijene širokotrupnih zrakoplova dva motora. Air France je priopćio kako će zahvaljujući postupnom povlačenju iz prometa flote A380 postati konkurentniji, oslanjajući se na “modernije zrakoplove visokih performansi, sa znatno smanjenim utjecajem na okoliš”.

Europski zrakoplovni koncern Airbus prošle je godine najavio da će 2021. prekinuti proizvodnju modela superjumbo, najvećeg putničkog mlažnjaka u svijetu, a mora isporučiti još samo devet zrakoplova A380 – osam Emiratesu, koji ima gotovo polovinu svjetske flote od 240 zrakoplova A380, te jedan All Nippon Airwaysu.

Francuska vlada obećala je Air Franceu zajam od sedam milijardi eura kako bi mu pomogla prebroditi koronavirusnu krizu.

Niskobudžetni avioprijevoznik iz Južne Koreje stiže u Hrvatsku, letjet će četiri puta tjedno




Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.