Agrokor ne duguje dobavljačima, prikazani dug samo je stavka u poslovnoj bilanci

Autor: D.G.

Izvršna potpredsjednica tvrtke Ivice Todorića u HTV-ovom je Dnevniku istaknula da Agrokor uvijek duguje dobavljačima jer rok plaćanja iznosi 70 dana.

Prva dama Agrokora, Ljerka Puljić, gostujući u HTV-ovom Dnevniku 3 u utorak navečer, osvrnula se na optužbe iz Sabora da je Agrokor glavni generator neplaćanja u Hrvatskoj zbog duga od oko 8 milijardi kuna koliko je kompanija dugovala dobavljačima u prvih devet ovogodišnjih mjeseci.

Napomenula je kako je taj dug smanjen te sada iznosi pet milijardi kuna. Međutim, napomenula je, riječ je o dugu koji još nije dospio na naplatu.

– U našoj bilanci uvijek imamo dobavljače kojima smo dužni jer imamo rokove plaćanja. Dakle, dug našim dobavljačima u bilanci, koji iznosi pet milijardi, nije dospjeli dug. To nismo u obavezi platiti, kazala je Puljić, dodajući kako su rokovi 70 dana te da ih u toj tvrtci poštuju.

Ljerka Puljić gostovala je na HRT-u povodom dodjele nagrade Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.