Marko Lukunic/PIXSELL

186 TAJNIH RAČUNA : Dunja Mesić na računu u Austriji ima 12 milijuna i 814 tisuća eura

Autor: Maxportal

Na popisu Hrvata koji su 30. lipnja 2011. godine imali više od milijun eura nalazi se 186 osoba, a ukupni iznos veći je od pola milijarde eura.

Maxportal objavio je dokumentacije Raiffeisen-Landesbank Steiermark AG iz kojeg se vidi koliko su poznate osobe imale novaca na računima u toj banci. 2011. godine

Riječ je o službenom dopisu Markusa Maira, generalnog direktor Raiffeisen-Landesbank Steiermark AG, Agenciji za nadzor financijskog tržišta (FMA) odnosno njihovom Odjelu za prevenciju pranja novca i financiranja terorizma. U Hrvatsku je dokument dospio upravo preko FMA – agencije koja je istraživala pranje novca.

Zahtjev je generalnom direktoru Raiffeisen grupe Markusu Mairu uputio Martina Andexlinger17. lipnja 2011. godine, a Mair 5. srpnja 2011. godine otkriva listu Hrvata 30. lipnja 2011.godine na štednim računima kod RBA Grupe imali milijunske iznose.

Maxportal je neslužbeno saznao da su dokumenti više godina stajali u sefu poznatog policijskog načelnika u Zagrebu.

Na popisu Hrvata koji su  30. lipnja 2011. godine imali više od milijun eura nalazi se 186 osoba, a ukupni iznos veći je od pola milijarde eura.

U dopisu uprave Banke nije navedeno kako su vlasnici računa došli do novca, a za neke vlasnike poznato nam je da su u toj banci podigli kredit.

graz-1rba-1rba-3GRAZ-SUKI




Ispravak

Ispravak




Autor:Maxportal
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.