Zvijezda blagdanskog stola: Francuska salata ima jedno ključno pravilo

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Zvijezda blagdanskog stola u mnogim je domovima upravo francuska salata. Za savršenu francusku salatu bitno je slijediti ključno pravilo – svako povrće treba kuhati zasebno, nikako u istom loncu.

Sastojci:

350 g smrznutog graška
250 g svježe mrkve, narezane na kockice
350 g krumpira, narezanog na kockice
350 g kiselih krastavaca, narezanih na kockice
3 jaja narezana na kockice
1 jabuka, narezana na kockice
200 g majoneze
1 kiselo vrhnje
1 čašica punomasnog jogurta
1 žličica senfa
sol, svježe mljeveni papar

Priprema:

Odvojeno skuhajte povrće u slanoj vodi, posebno grašak, posebno mrkvu, a posebno krumpir. Skuhajte jaja. Pustite da se sve dobro ohladi i pomiješajte s jabukom narezanom na kockice. Dodajte majonezu, jogurt, vrhnje i senf te sve dobro izmiješajte. Posolite i popaprite prema ukusu.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.