Photo: Grgur Zucko/PIXSELL

Zrinka Cvitešić proglašena počasnom ambasadoricom Mediteranskog dana obale

Autor: Hina

Hrvatska glumica Zrinka Cvitešić proglašena je u utorak počasnom ambasadoricom Mediteranskog dana obale na središnjoj svečanosti na kojoj je proslavljena i 40. obljetnica Centra za upravljanje obalom (PAP/RAC) sa sjedištem u Splitu.

Plaketu počasne ambasadorice dodijelila joj je u nazočnosti mnogih sudionika međunarodnog skupa o novim razvojnim izazovima na Mediteranu ravnateljica ureda tog centra u Splitu Željka Škaričić, priopćeno je iz tog centra.

Željka Škaričić tom je prigodom istaknula kako Zrinka Cvitešić nije samo iznimna i nagrađivana glumica, nego i ponosna vlasnica maslinika na Braču koja se 2016. i 2017. godine okitila brončanom i srebrnom medaljom za maslinovo ulje izvrsne kvalitete.

Cvitešić je prilikom uručenja nagrade rekla kako je 2010. godine na Filmskom festivalu u Egiptu osvojila nagradu za najbolju glumicu iz mediteranskih zemalja. da je imala sreću posjetiti dosta zemalja na Mediteranu te kako joj je iznimna čast biti ambasadorica tolike ljepote sazdane od posebnosti i raznolikosti.

“Nažalost, uza sve ove ratove koji se događaju i koji su strašni i glupi, paralelno se vodi još jedan: rat čovjeka protiv prirode”, istaknula je Cvitešić te dodala kako je vrlo važno ponovno se prisjetiti značenja riječi ‘mjera’.

Mediteranski dan obale u Splitu održava se o organizaciji Programa za zaštitu životne sredine Ujedinjenih naroda/Mediteranski akcijski plan (UNEP/MAP). Kako je rečeno, svrha je skupa “informiranost i podizanje svijesti o važnosti mora i obalnog područja kao prirodnoga i društveno-ekonomskog resursa čiji je održivi razvoj najaktualniji izazov na nacionalnoj i međunarodnoj razini”.
Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.