Shutterstock

Zovu ga crni pepeo, a ovaj kolač s čokoladom i kavom topi se u ustima

Autor: M.P.

Kava i čokolada? Kombinacija koju malo tko ne voli.

A kada se spoje u fantastičan kolač, nitko neće ostati ravnodušan.

Dodatan je plus što vam za njega zaista ne treba mnogo vremena.

Sastojci:

dva jaja




šalica mlijeka (200ml)

pola šalice ulja (100ml)

jedna i pol šalica šećera




tri četvrtine šalice kakao praha

vrećica praška za pecivo

žličica sode bikarbone

pola žličice soli




vrećica vanilin šećera

šalica skuhane kave (domaće ili espresso)

Za glazuru:

100 grama čokolade

tri jušne žlice ulja

pet jušnih žica mlijeka

tri jušne žlice šećera

Priprema:

U veću posudu razbijte jaja, dodajte šećer, brašno, mlijeko, ulje, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, vanilin šećer i šalicu skuhane kave. Ako ste odlučili da ćete kolač napraviti s domaćom kavom, ne treba ju procijediti. Sve sastojke dobro sjediniti kuhačom pa izliti u namašćen i pobrašnjen protvan. Peći pola sata na 180 stupnjeva.

Kad se kolač ispeče, izbodite ga vilicom i prlijete ga glazurom za koju ste sastojke rastopili na laganoj vatri i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.

Dobar tek!

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.