Photo: Milan Sabic/PIXSELL

‘ZORAN PJEVA ARSENU’ Turneju prekinula smrt gitarista Kukuruzovića, sad sam nastavlja dirljivu posvetu hrvatskom kantautoru

Autor: M.T.

Zoran Predin vraća se u Gallusovu dvoranu online koncertom – glazbenim poklonom Arsenu Dediću i Damiru Kukuruzoviću.

Epidemija i smrt jednog od najboljih svjetskih gypsy swing gitarista Damira Kukuruzovća prekinule su promo turneju albuma “Zoran pjeva Arsena” Zorana Predina i Damir Kukuruzović Django Group, u izdanju Croatia Recordsa.

Ipak, na želju Zorana, Damirove Marijane i Damirovog Django Banda, s mladim Kukuruzovićevim slijedbenikom gitaristom Jurajem Markačem turneja se nastavlja premijernim online koncertom “Zoran pjeva Arsena”, 13. ožujka iz Cankarjevog doma u Ljubljani. Predin i ekipa nastavit će, čim to prilike budu dopuštale, i sa klasičnim živim koncertima, kojima će se pokloniti i Arsenu i Damiru.

Album “Zoran pjeva Arsena”, dirljiva posveta najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću, pobudila je veliki interes u regiji, te se, od svog izlaska, album nalazi na prvim mjestima po prodaji, a kako to zvuči uživo imala se prilike uvjeriti i publika na koncertima u regiji.

Za Arsena Dedića Predina veže dugogodišnje prijateljstvo, a velikog autora osjećao je ne samo kao prijatelja, već i kao mentora, starijeg brata, njegovu srodnu poetsku dušu. Upravo zato nakon velikog uspjeha albuma Matije Dedića “Matija svira Arsena” rodila se ideja za album “Zoran pjeva Arsena”. Predin je odabrao dvanaest pjesama koje su snimljene u gypsy swing aranžmanima, a njegova dugogodišnja suradnja s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group omogućila mu je da svoju ideju ostvari na najbolji mogući način. U novim aranžmanima violinista Brune Urlića i Zorana Predina, Arsenovi klasici poput “Kuća pored mora”, “Moderato Canatbile”, “Ni ti, ni ja”, “Imenom sam tvojim zvao”, “Pamtim samo sretne dane” dobile su novi stil koji će sasvim sigurno podjednako oduševiti Dedićevu, Kukuruzovićevu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole Leonarda Cohena i Vaya con Dios.

Na četiri pjesme gost je Matija Dedić, slavni pijanist koji je svojim glazbenim umijećem ovim pjesmama dao potrebnu autentičnost i sa kojim je Predin snimio zapažene albume “Tragovi u sjeti” i “Tragovi u sjeti 2”.




Autor:M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.