Foto: Facebook/Martina Mlinarević Sopta

‘VELIČANSTVEN, SILAN, PONOSIT’ Bosanskohercegovački tornjak Sevdah osvojio titulu svjetskog prvaka

Autor: T. Š.

Na izložbi pasa održanoj u češkom gradu Brno titulu svjetskog prvaka odnio je Sevdah Tor Shadow of Stone, bosanskohercegovački pastirski pas tornjak. Uzgajivačnici i Sevdahu na ovom je velikom uspjehu čestitala Martina Mlinarević Sopta, poznata bosanskohercegovačka pjesnikinja, aktivistica i ambasadorica BiH u Češkoj.

“Tornjak po imenu Sevdah iz Bužima odnio je titulu svjetskog prvaka na izložbi pasa u Češkoj. Na svjetskoj izložbi pasa održanoj u subotu 2. listopada u češkom gradu Brno, bosanskohercegovački pastirski pas tornjak, imena Sevdah Tor Shadow of Stone osvojio je titulu Best Of Breed i time također osvojio naslov svjetskog prvaka.
Sevdah je u vlasništvu porodice Burzić iz Bužima i dio uzgajivačnice tornjaka Kennel “Od Burzića”.

Kao netko tko je 10 godina imao tornjaka Kaija iz sela podno Zavelima, ova me vijest i privatno silno obradovala. Ako imate mogućnosti i uvjete, nabavite tornjaka. To je veličanstven, silan i ponosit pas. Najbolje od naše zemlje.

Čestitke dragim Burzićima, a Sevdahu divan život i još puno uspjeha!”, poručila je Martina uz fotografije predivnog Sevdaha.

Autor:T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.