FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

‘ZNATE LI VI DA BANDIĆ SVIMA DAJE?’: Nina Kraljić dobila je donaciju koju je osobno tražila od Bandića

Autor: Mia Peretić

U moru živopisnih izjava zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prisjetit ćemo se događaja iz 2018. godine kada je prilikom dijeljenja udžbenika po školama novinarima rekao “Je li vi znate da Bandić svima da? Ja da sam žensko bio bih najbolje žensko, a ja sam jedan mali muškarac. Ali ja svima dam”.

U tom kontekstu zanimljiv je podatak da je zagrebački gradonačelnik prema zaključku od 27. siječnja pjevačici Nini Kraljić, odnosno tvrtki Romulić d.o.o. odobrio deset tisuća kuna donacije iz proračuna Grada Zagreba.

Kako doznaje Jutarnji list, sufinanciranje je zatražila Kraljić osobno i to za, kako je rekla, ‘etno projekt’, što je potvrdila i pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić.

Runjić je dodala da se radi o unikatnom projektu nagrađivane glazbenica koji njeguje i promiče hrvatsku kulturnu baštinu kroz etno elemente u zvuku i glazbi, a iznos za tu svrhu biti će izdvojen iz plana sredstava za financiranje javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2021. godinu.

Novac će biti korišten za snimanje spota za pjesmu “Rijeka”, za što će biti zadužena tvrtka Romulić d.o.o,. odnosno Mario Romulić.

“Cijeli je projekt još u fazi planiranja. Ideja je da Nina i njezin bend budu u planinama, no kako će sve izgledati u konačnici, još ovisi i o sponzorima. Nina mi je rekla da dio sredstava stiže od Grada Zagreba, no ne mogu govoriti o financiranju jer je zadatak moje tvrtke sama produkcija projekta i nemamo veze s financijskim planom”, rekao je Romulić za Jutarnji.

Nina Kraljić nije odgovarala na upite novinara, a prije nekoliko dana, nakon drame oko natjecanja Dora i odluke da neće čestitati pobjednici, izbrisala je sve profile na društvenim mrežama.




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.