Foto: Pexels

Žene odgovorile na pitanje koje muči sve muškarce: Evo kakva je veličina bitna ljepšem spolu

Autor: F.F

Često na društvenim mrežama možemo vidjeti rasprave o muškoj visini. Neke djevojke neće htjeti imati posla s nešto nižim muškarcima, nekim djevojkama to ne predstavlja problem. Zato se mnogi pitaju: Postoji li idealna visina za muškarce? To pitanje je istraženo u znanstvenom časopisu “Frontiers in Psychology“.

Znanstvenici su analizirali osobne preferencije visine romantičnih partnera. Rezultati otkrivaju da žene i muškarci imaju različita očekivanja. Studija je obuhvatila više od 500 sudionika u dobi od 15 do 77 godina s Kube, Kanade, Sjedinjenih Država i Norveške. Prvo su sudionici bili mjereni, pri čemu je prosječna visina muških sudionika bila 177,8 centimetara, dok je prosječna visina žena iznosila 165 centimetara.

Foto: Pexels

Evo što su otkrili

Zatim su sudionicima prikazani crteži atraktivnih osoba suprotnog spola, nakon čega su odabrali željenu visinu svog potencijalnog partnera za kratkoročnu i dugotrajnu vezu. Rezultati pokazuju da muškarci u prosjeku više preferiraju žene niže od njih, posebno one čija je visina oko 162 centimetra.

Pohane jabuke ispunit će dom neodoljivim mirisom

Zanimljivo je otkriće da muškarci za kraće veze preferiraju niže žene. S druge strane, ženama su privlačniji muškarci koji su viši od njih, s najvećom privlačnošću za visinu od oko 180 centimetara.
Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.