Foto: Facebook

‘ŽELE ME PROGLASITI NEPOŽELJNOM OSOBOM’ Popularnom glazbeniku otkazani koncerti u Poljskoj: ‘Razlog je moj stav o ratu u Ukrajini…’

Autor: Dnevno.hr/T. P.

Roger Waters, suosnivač grupe Pink Floyd, bijesan je na Poljake koji su otkazali njegov koncert u Krakovu zbog glazbenikovih komentara o ratu u Ukrajini.

Nakon što su poljski mediji izvijestili o Watersovom pismu Oleni Zelenskoj u kojem je poziva da zamoli svog supruga da ‘odabere drugi put’ te kritizira zapad zbog opskrbljivanja Ukrajine oružjem – glazbenik je naišao na brojne osude.

‘Live Nation Polska i Tauron Arena Krakow otkazali su koncert Rogera Watersa’, priopćili su organizatori na web stranici dvorane.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Roger Waters (@rogerwaters)




Državna novinska agencija PAP izvijestila je kako je glasnogovornik Tauron Arene rekao da je Watersov menadžment otkazao koncert i to bez navođenja razloga. Na društvenim mrežama glazbenik je napisao da to nije istina te da je za sve kriv lokalni vijećnik Lukasz Wantuch.

‘Lukasz Wantuch je zaprijetio da će tražiti od vijeća da me proglasi nepoželjnom osobom zbog mojih javnih napora da potaknem sve uključene u katastrofalni rat u Ukrajini, posebno vlade SAD-a i Rusije, da rade na pregovorima za mir.

Ako g. Lukasz Wantuch postigne svoj cilj, a moji nadolazeći koncerti u Krakovu budu otkazani, bit će to tužno za mene, jer sam jedva čekao podijeliti svoju poruku ljubavi s ljudima u Poljskoj’, napisao je na Facebooku.




Naime, Poljska se ubraja među najveće saveznike Ukrajine, a lokalni javni vijećnici u subotu su trebali glasovati o rezoluciji kojom se Roger Waters proglašava nepoželjnom osobom u Krakovu.

Autor:Dnevno.hr/T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.