ZEBRA-KOLAČ: Popularan desert oduševljava efektnim izgledom i sjajnim okusom!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Ako još niste, svakako si u svoju kuharicu zapišite recept za ovaj popularni desert. Oduševit će vas neodoljivim spojem okusa, ali i efektnim izgledom. Uz to, vrlo ga je jednostavno pripremiti.

Sastojci:

4 jaja
1 šalica uja
1 šalica mlijeka
2 šalice brašna
2 žlice kakaa
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1 šalica šećera

Priprema:

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte mlijeko i ulje i nastavite miksati. U posebnoj zdjeli prosijte brašno, dodajte prašak za pecivo i vanilin šećer. Uz postupno dodavanje i lagano miješanje mikserom sjedinite suhe sastojke sa smjesom od žumanjaka.

Istucite bjelanjke u čvrst snijeg i lagano sjedinite sa smjesom žumanjaka. Podijelite smjesu na dva dijela. U jednu dodajte kakao i dvije žlice kipuće vode pa dobro umiješajte. Na zamašćen i pobrašnjen kalup stavite tri žlice bijele smjese na sredinu, preko nje tri žlice smeđe smjese i nastavite ih naizmjenično dodavati dok ne potrošite svu smjesu. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Pospite šećerom u prahu.




Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.