ILustracija, foto:pexels

Zbog krivih i loših recepata bacila je pekač, nemojte i vi! Donosimo recept za vafle koji uvijek uspiju!

Autor: Dnevno

Kako se danas slavi Dan vafla čiji autor recepta nije nikad otkriven, no prema jednoj od priča nije riječ o ženskom receptu, već muškom i to jednog Francuza koji ga je napisao svojoj mladoj supruzi.

Kako bi ovaj dan obilježili vlastitim vaflima, upustili smo se u potragu za savršenim receptom za vafle i u moru istih konačno pronašli onaj pravi!

Puno je dostupnih recepata, no mnogi od njih su krivi i ne daju onaj pravi rezultat, no ovaj recept provjerile su brojne domaćice te ustvrdile kako je riječ o fenomenalnom receptu, koji je definitivno najbolji kojeg su ikad isprobale.

“Zbog krivih i loših recepata sam bacila jedan pekač.  Držite se vage, smjesa je gušća ali se odmah rasporedi a wafli su meki, savršeni, presavršeni”, “Ja u ovu smjesu dodam još 3 žlice kokosa, fenomenalnooooo. Hvala za odličan recept!”,  “Fenomenalne su, tijesto je izgledalo zabrinjavajuće gusto ali je fenomenalno kad se ispeče”, poručile su.

Da je bitno pratiti omjer sastojak potvrdio je komentar i kako je tijesto djelovalo pretvrdo, no uz napomenu da vafle rade točno kako piše, odlučile su riskirati i isplatilo se – rezultat su mekani savršeni vafli koji se tope u ustima!

foto:pexels

SASTOJCI

4 jaja
250 g šećera
2dl mlijeka
2dl ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
500 g brašna
( po želji 3 žlice kokosa)




NAPOMENA:

Kalupe za vafle možete prije nego stavite smjesu premazati margarinom.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.