Foto: Filipa Pražen

‘ZAUSTAVLJENE SUZE’ U ILICI! Jedan od najdugovječnijih hrvatskih slikara pojavio se u društvu supruge

Autor: Dnevno.hr/F. P.

U subotu se na adresi Ilica 44 u Zagrebu održalo svečano otvorenje izložbe slikara Fahrudina Šadića, pod nazivom ‘Zaustavljena suza‘. Sve se odvijalo u prostoru Kulturno-informativnog centra Bosne i Hercegovine (KIC BiH), a izložba je organizirana uz financijsku potporu iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Iako je prema programu otvorenje bilo zakazano za 20:30 sati, dvorište ispred ulaza u centar popunilo se već pola sata ranije. Kada je konačno došlo vrijeme početka manifestacije, prostorija je bila popunjena s oko stotinjak ljudi svih životnih dobi, od kojih su neki bili Šadićevi prijatelji i kolege umjetnici. Izložbu je također posjetio jedan od najdugovječnijih hrvatskih slikara, Milan Dragija, u pratnji svoje supruge.

Foto: Filipa Pražen

Izložbi je prethodilo nekoliko govora, među kojima se nalazio i onaj ‘zvijezde večeri’, Fahrudina Šadića. Tom prilikom je, između ostaloga, izjavio kako smatra da svakom umjetničkom djelu koje prolaznika ne natjera da zastane nešto nedostaje, odnosno da ono nije dovršeno.


Nakon govora uslijedila je glazbena izvedba violinista Emila Gabrića. Zatim su okupljeni mogli čuti poznate stihove pjesme ‘Kad procvatu behari‘ u izvedbi Sakin Modronje i Ismeta Kurtovića, vokala i gitarista poznatog sastava Drugi način.

Foto: Filipa Pražen
Foto: Filipa Pražen

Prostorom izložbe punih sat vremena posjetitelji su komentirali i promatrali umjetnička djela, a sam Šadić ostao je prisutan među prolaznicima s kojima je rado razmijenio nekoliko riječi. Na izložbi se nalazilo oko 20 probranih Šadićevih djela, a svi koji ih žele vidjeti uživo moći će to učiniti do 3. lipnja ove godine.

Foto: Filipa Pražen
Foto: Filipa Pražen
Foto: Filipa Pražen
Foto: Filipa Pražen

Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.