Foto: Srdjan Vrančić/ CROPIX

‘ZAŠTO JE PROBLEM LJUBITI SRBINA?’ Rudan se obrušila na Hrvatski sabor i Plenkovića: ‘Imao je priliku ratovati za Hrvatsku, nije mu bilo na kraju ku*ca’

Autor: Dnevno.hr/K. V.

Nedavni napad HDZ-ove Majde Burić na Katarinu Peović tijekom saborskog aktualca potaknuo je Vedranu Rudan na novi tekst. Naime, Burić je optužila Peović da “kontinuirano laže, pokazuje svoje rusoljubno, a vjerojatno i srboljubno srce”.

Što to znači biti “srboljubac”, kakva je Hrvatska nakon trideset godina postojanja te što i kako radi Hrvatski sabor, Vedrana Rudan piše u novom tekstu na svom blogu.

‘Zašto je problem ljubiti Srbina’

“Ti si kriminalac, ti sjediš u vladi, ti sjediš u saboru, ti si sudac na hrvatskom sudu”, ništa od toga nisu uvrede u Hrvatskoj, iako “znamo da su Hrvatskoj ogromno zlo učinile i čine baš spodobe koje se bave navedenim poslovima”, piše Rudan, koja od Hrvatske, koja je ušla u svoje tridesete godine, ne očekuje zrelost.

“Sve što voli Hrvatsku moglo bi me proglasiti ‘srboljupkom'”, zaključuje Rudan te navodi slučaj iz Sabora, s pitanjem: “Tko su ‘srboljupci’?” “To su muškarci i žene koji ljube Srbe. Zašto je problem ljubiti Srbina ili Srpkinju? Je li to samo perverzija ili ipak neoprostiv zločin?” nadalje se pita Rudan te zaključuje da se ipak radi u uvredi, s obzirom da se premijer Plenković ispričao, kao i Burić kasnije.

O ulozi Hrvatskog sabora i Plenkoviću

Ova tema bitna je, tvrdi Rudan,  “jer nam do dana današnjega nitko nije objasnio ulogu Hrvatskoga sabora u našem životu, još manje ulogu oporbe.” Iako, kako kaže, problem je što Hrvati nisu nikada ni tražili objašnjenje zašto se njihov posao u svodi na “dvije ili tri ture mlaćenja ku*ca po glavi“.

Dotakla se Rudan i najugroženijih socijalnih skupina našeg društva, za koje država nimalo ne mari. Uz stare ljude, navodi i ljude koji na Baniji dan danas žive u limenim kontejnerima, unatoč novcu iz Europe.

Nakon što se nakratko dotakla situacije s obnovom u Zagrebu, za koju tvrdi da “država stanarima namjerno ne obnavlja potresom uništene stanove jer šuruje s građevinskom i ostalim mafijama”, kako joj kaže “čovjek iz krugova bliskih izvoru”, Rudan se vratila na situaciju u Saboru.




“Kladim se da ona hadezeovka nikad nije čula za Kvislinga, ali je osjetila da joj netko vrijeđa Velikoga Vođu pa ga je željela zaštititi”, piše Rudan, objašnjavajući potom pojam “kvislinzi” i povod Katarine Peović da Hrvatsku nazove “kvislinškom državom”.

Na koncu, Rudan tvrdi kako je premijer Plenković kvisling, prigovarajući mu inzistiranje da “Hrvatsku, pušeći Europi i Americi, uvuče u rat s Rusijom“. Plenković je imao priliku ratovati za Hrvatsku i svoj mladi život položiti na njezin oltar. To mu nije bilo na kraj ku*ca”, zaključuje Rudan.

 




Autor:Dnevno.hr/K. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.