Zasitan gulaš za hladnije dane: Pravo zadovoljstvo u svakom toplom zalogaju

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Otkrijte pravo zadovoljstvo u zasitnom gulašu i uživajte u svakom toplom zalogaju bogatog obroka.

Sastojci:


500 g goveđeg mesa (narezanog na kockice)
2 velike lukovice (sitno nasjeckane)
2 mrkve (narezane na kolutove)
2 krumpira (narezana na kockice)
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
2 žlice maslaca ili ulja
2 žlice brašna
1 žlica crvene paprike (slatke)
1 lovorov list
sol i papar po ukusu
1 l vode ili goveđeg temeljca
svježi peršin

Priprema:

U velikom loncu, na srednjoj vatri, zagrijte maslac ili ulje. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok luk ne postane staklast (oko 5 minuta). Dodajte narezane komade mesa i pržite ih dok ne postanu smeđi sa svih strana. Pospite meso brašnom i crvenom paprikom te promiješajte kako biste ravnomjerno obložili meso. Dodajte narezane mrkve i krumpire.
Nastavite miješati nekoliko minuta kako bi se povrće proželo okusima mesa i luka. Postupno dodajte vodu ili goveđi temeljac. Dodajte lovorov list, sol i papar po ukusu. Smanjite vatru, pokrijte lonac i pustite da varivo kuha lagano 1,5 do 2 sata, povremeno miješajući. Meso će postati nježno i povrće će omekšati. Po potrebi dodajte više soli i papra. Poslužite toplo, ukrasite svježim peršinom i poslužite uz svježi kruh ili tjesteninu.

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.