FOTO: YouTube

Preobratio se nakon duge i opake bolesti: ‘Nema više Bojana, ponovno sam se rodio kao Ammar’

Autor: Barbara Grgić

Veliki hitovi iz ranih 2000. godina vinuli su Crnogorca Bojana Tomovića u sami vrh estrade, a pjesme “Jugić”, “Plava motorola” , “Nisam te zaboravio” “Na distanci” i dan danas se slušaju. Velika popularnost sa sobom je nosila i veliki teret. Tomoviću je nakon nekog vremena dijagnosticiran bipolarni poremećaj.

Nakon godina i godina borbe s opasnom bolešću, odlučio je “promijeniti vjeru”. Odnosno, početi vjerovati. Naime, u jednoj je televizijskoj emisiji 2019. godine, otkrio kako više nije agnostik.

‘Nema Bojana, sad sam se ponovno rodio kao Ammar’

“Nekada sam bio veoma popularan pjevač, no zbog bipolarnog poremećaja sam zabranjen, diskriminiran, stigmatiziran. Iako je vjera intimna stvar, želim vam reći da već nekoliko mjeseci nisam agnostik. Štoviše, 28.6.2019 tačno u podne, prešao u Islam i ponovo se rodio kao Ammar Moštrokol. Nema više Bojana Tomovića, onog bipolarnog, od života umornog polu-čovjeka, sad sam novorođen. U Islamu sam pronašao spas i mir, a ime Ammar sam izabrao jer kažu da na arapskom jeziku znači ŽIVOT, tako da ja uprkos svojoj bolesti, koja je nažalost poznata po velikom broju samoubojstava, biram novi ŽIVOT. P. S za ovo su do sada znale samo moja draga Hanka Paldum i Miljana Kulić, eto sad znate svi”, završio je pjevač.

No, nakon nekog vremena ponovno se vratio agnosticizmu. Međutim, pjevač je ubrzo došao do zaključka da ‘nije dovoljno dobar da bi bio musliman’ pa je odlučio postati agnostik.

“Braćo muslimani, oprostite, ali previše sam ja prljav da bih kaljao vašu najčistiju religiju. Nisam dostojan biti dobar musliman i zato se vraćam u svoj mali začarani krug tame i depresije. Oprostite još jednom… Agnostik Bojan”, napisao je tada na društvenim mrežama, a sudeći po najnovijim videima na njegovu YouTube kanalu, ponovno se laganim korakom vraća glazbi.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.