Zapečeni šampinjoni sa sirom koje ljubitelji gljiva moraju probati

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Ako ste ljubitelj gljiva, onda ćete svakako uživati u receptu za zapečene šampinjone sa sirom.

Sastojci:

1 kg šampinjona
100 g pancete
120 g luka
1 žličica Vegete
1 češanj češnjaka
1 žličica slatke mljevene paprike
1 žlica oštrog brašna
200 ml slatkog vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
100 g naribanog parmezana
1 žlica maslaca

Priprema:

Šampinjone očistite i narežite na listiće. Kratko na tavi popecite pancetu na kockice, dodajte sitno sjeckani luk, kratko propirjajte, dodajte Vegetu i ribani češnjak, propirjajte. Dodajte šampinjone i pirjajte oko 5 minuta dok se tekućina djelomično ne reducira. Pospite paprikom i brašnom i promiješajte. Dolijte vrhnje i kratko prokuhajte. Umiješajte peršin i pola parmezana. Pripremljene gljive prebacite u vatrostalnu posudu, pospite ostatkom parmezana i prekrijte tankim ploškama maslaca. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta. Poslužite toplo uz pire-krumpir.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.