
Kolač od šipka: Pripremite neodoljivo osvježenje sa samo par sastojaka
Ako ste ljubitelj gljiva, onda ćete svakako uživati u receptu za zapečene šampinjone sa sirom.
Sastojci:
1 kg šampinjona
100 g pancete
120 g luka
1 žličica Vegete
1 češanj češnjaka
1 žličica slatke mljevene paprike
1 žlica oštrog brašna
200 ml slatkog vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
100 g naribanog parmezana
1 žlica maslaca
Priprema:
Šampinjone očistite i narežite na listiće. Kratko na tavi popecite pancetu na kockice, dodajte sitno sjeckani luk, kratko propirjajte, dodajte Vegetu i ribani češnjak, propirjajte. Dodajte šampinjone i pirjajte oko 5 minuta dok se tekućina djelomično ne reducira. Pospite paprikom i brašnom i promiješajte. Dolijte vrhnje i kratko prokuhajte. Umiješajte peršin i pola parmezana. Pripremljene gljive prebacite u vatrostalnu posudu, pospite ostatkom parmezana i prekrijte tankim ploškama maslaca. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta. Poslužite toplo uz pire-krumpir.
Kolač od šipka: Pripremite neodoljivo osvježenje sa samo par sastojaka
Svinjska rebra iz pećnice: Sočna, aromatična i mekana
Nježna kremasta juha od cikle bogatog i osvježavajućeg okusa
Neodoljiv kolač s jabukama i orasima poslužite uz kavu ili čaj