Zapečeni juneći jezik u umaku od šampinjona: Vikend gozba za prste polizati

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Zapečeni juneći jezik u umaku od šampinjona prava je gozba za nepce. Ako i nemate puno iskustva u kuhinji, ovaj ručak vam sigurno neće biti teško pripremiti.

Sastojci:

1 veći juneći jezik
150 g šampinjona
50 g maslaca
1 dl ulja
1 čaša kiselog vrhnja
1 glavica luka
1 žlica brašna
1 limun
peršinov list
sol

Priprema:

Juneći jezik skuhajte, ogulite i narežite na komade debljine 1 cm. Na zagrijanom ulju popržite sitno sjeckani luk, dodajte očišćene i na listiće narezane šampinjone. Malo popržite, ohladite i propasirajte. Na zagrijano ulje stavite žlicu brašna, popržite, dodajte propasirane šampinjone, žličicu sitno sjeckanog peršina, malo limunova soka, čašu juhe u kojoj je kuhan jezik i posolite. Pustite neka prokuha. U posudu za pećnicu poredajte jezik, prelijte ga umakom od šampinjona i dijelom kiselog vrhnja. Ponovno složite meso pa preko umaka dodajte narezani maslac. Zapecite u pećnici na 180 stupnjeva.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.