fbpx
Foto: Screenshot/YouTube/kuhajipeci

ZAPEČENE ĆUFTE S KRUMPIROM: Ručak koji ćete obožavati

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Zapečene ćufte s krumpirom lako se spravljaju, a oduševit će vas svojim mirisom, okusom i sočnošću.

Sastojci

Za ćufte:


500 gr mljevenog mesa
100 gr krušnih mrvica
2-3 češnja češnjaka
1 vezica zelenog luka
1 žlica sjeckanog peršina
Sol, papar
1 jaje
1,5 dcl bijelog vina

Za preljev:

2 žlice kiselog vrhnja
1 žlica pirea od rajčice
1 dcl vrhnja za kuhanje
1 dcl vode
sol, papar, sjeckani peršim
2 prstohvata mljevene paprike

Još:

800 g mlado krumpira

Priprema:




U posudu staviti sve sastojke za ćufte i dobro izmiješati. Ostaviti 30 minuta i napraviti 28-30 ćufti. Oguljeni krumpir kuhati poslije vrenja tri minute, ocijediti i dodati žlicu ulja, sol, papar i izmiješati.
U pouljenu posudu redati krug ćufti, krumpira. Peći na 200 stupnjeva 30 minuta.
Pomiješati sastojke za preljev i preliti preko ćufti i krumpira. Peći još 15 minuta. Posuti peršinom.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.