Vladimir Jug

VIDITE LI JE I VI? FOTOGRAFIJA UZNEMIRILA HRVATE! AUTOR ZA DNEVNO: ‘Vidi se duh ubijene židovske djevojčice koja je tu živjela’

Autor: Snježana Vučković

Vrlo intrigantna fotografija osvanula je u grupi Tajanstvena Hrvatska koja iz dana u dan broji sve više članova zaljubljenih u neistraženu Hrvatsku, a osobito u onaj njezin mistični dio.

Riječ je o grupi u kojoj članovi dijele fotografije dvoraca i utvrda, mitskih priča i legendi, običaja, povijesti ili baštine koju slabo ili nikako ne poznajemo.

Jedna od najnovijih fotografija koja je osvanula u ovoj grupi, izazvala je pravu pomutnju…

Autor Vladimir Jug tvrdi da je snimajući veliki prosvjed na trgu „Ne ćirilici“, snimao policijske dužnosnike koji su s prozora hotela Dubrovnik osiguravali skup.

No, kada je naknadno malo pomnije pogledao, shvatio je da se na fotografiji nalazi obris djevojčice koju, očigledno, policajci oko nje ne primjećuju.

Fotografija je izazvala brojne komentare i rasprave, a sam autor fotografije tvrdi da je kontaktirao policiju koja mu je potvrdila da ničija djevojčica u trenutku ovakvog policijskog zadatka nije mogla biti u ovim prostorijama.




U komentarima se ustvrdilo kako je riječ o židovskoj djevojčici čiji su roditelji (obitelj Milinov) bili vlasnici hotela Dubrovnik, a koji su zajedno s njom 1941. ubijeni u logoru Slana na Pagu. Djevojčica je, po pisanim svjedočanstvima, silovana prije nego što je ubijena.

O svemu smo ipak odlučili priupitati Vladimira Juga, zahvaljujući kojemu su ove fotografije i nastale:

“Iskreno, nemam razumno objašnjenje… Znate, ja sam znanstvenik, bavim se astronomijom i ne vjerujem previše u priče o duhovima. No, ovaj odlazak na prosvjed i kadar koji sam sasvim slučajno fotografirajući ‘ulovio’, potpuno me zbunio”, kazao je Vladimir Jug za Dnevno.




Vladimir Jug

Koliko je ova fotografija autentična, je li na prozoru uistinu duh ubijene djevojčice ili je ipak samo riječ o “igri sjena”, procijenite sami.

Facebook/Tajanstvena Hrvatska

(VIDEO) BIZARNO! Na ulicama se pojavio jezivi ženski duh! Razlog će vas šokirati

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.