(VIDEO)TKO JE RAMBO KOJI JE ’92. PONIZIO BEOGRAD? ‘Je*em vam mater! Dubrovnik GRANATIRAJU, a mi sviramo! | Dnevno.hr
Zeljko Mrsic/PIXSELL

(VIDEO)TKO JE RAMBO KOJI JE ’92. PONIZIO BEOGRAD? ‘Je*em vam mater! Dubrovnik GRANATIRAJU, a mi sviramo!

Autor: Snježana Vučković

“Imam dvije minuta da se obratim naciji. Dok mi sviramo, padaju bombe na Dubrovnik i Tuzlu. Nećemo da zabavljamo biračko tijelo. Jebem vam mater”, uzviknuo je 1992. usred Beograda kultni, crnogorski glazbenik Antonije Pušić, poznatiji pod imenom Rambo Amadeus.

Ovaj pjevač i tekstopisac te je ratne godine naprasito prekinuo festival “Beogradsko proljeće” i to u trenutku nastupa pjevačice Bebi Dol kako bi svima dao do znanja o nesreći koja je, u trenutku glazbe i zabave u susjednoj Srbiji, snašla bombardiranu i granatiranu Hrvatsku.

Izgovorene riječi išle su uživo u eteru Radiotelevizije Beograd, pa je tako riječi Ramba Amadeusa mogla čuti cijela Srbija. Iako je Rambo ovo izgovorio u vrijeme tvrdog, Miloševićevog režima, nije bilo previše iznenađenja oko ovog istupa jer ako je itko mogao javno odaslati ovakvu poruku, onda je to ovaj umjetnik koji je i danas sklon komentirati dnevne političke aktualnosti diljem cijele bivše Jugoslavije.

O Vučićevom dolazak u Hrvatsku i susret s hrvatskom predsjednicom još nije ništa izjavio, ali je sasvim sigurno da hoće, jer je komentirao i njihov susret u Beogradu prilikom inauguracije u Beogradu:

“To je tipična balkanska politička opereta. Nasreću po nas, pa se protagoniste sad više puno ne pita, nego sad moraju izvršavati naloge Bruxellesa, pa situacija više nije tako beznadežna kao što je bila nekad”, kazao je Rambo Amadeus, čovjek koji je svoju karijeru bazorao na ismijavanju šund glazbe, a poznat je i kao čovjek koji je tom glazbenom smjeru dao ime “turbo folk”.

Pogledajte kako je Rambo Amadeus ’92. ponizio i osramotio raspjevani Beograd:


Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.