Screenshot/Youtube

(VIDEO) Zvijezda serije ‘Seks i grad’ kandidirala se za guvernerku New Yorka: Pogledajte kako je rasturila umjerenog demokratskog protukandidata

Autor: Dnevno.hr/Hina

Glumica Cynthia Nixon optužila je guvernera New Yorka Andrewa Cuoma da je politički “insajder” i “korumpirani korporativni demokrat”, prenosi u četvrtak dpa i dodaje da se dvojac u srijedu navečer sučelio u izravnoj debati tijekom kampanje za demokratskog kandidata za guvernera te države.

Zvijezda serije “Seks i grad” i guverner na odlasku Cuomo sudjelovali su u prvoj izravnoj debati od 2006. Oboje vode snažnu kampanju uoči izbora u studenomu, na polovici mandata predsjednika Donalda Trumpa, kada će se birati novi sastav Predstavničkog doma i Senata te brojni dužnosnici na saveznoj i lokalnoj razini.

Nixon je pokušala ocrniti Cuoma kao karijernog političara i insajdera u establišmentu, dok je njezin suparnik u pravi plan stavio nedostatak iskustva glumice u politici te je optužio da podcjenjuje izazove vođenja države.

“Moja suparnica živi u svijetu fikcije, ja živim u svijetu činjenica”, kazao je Cuomo.

Nixon je u debati naglašavala svoju aktivističku angažiranost na pitanju jednakosti braka u državi New York i dodala da “iskustvo ne znači ništa ukoliko zapravo niste dobri u upravljanju”.

Ta 52-godišnja glumica je kao svoje priorite navela poboljšanje zdravstvene skrbi, zaustavljanje masovnog slanja ljudi u zatvore i unaprjeđenje mreže podzemne željeznice u gradu New Yorku.

U anketama, 60-godišnji Cuomo, koji se natječe za treći mandat kao guverner, kod birača uživa golemu prednost u odnosu na Nixon koja je početnica u politici. Cuomo dolazi iz demokratske obitelji. Njegov otac je također bio guverner New Yorka.




Tijekom debate je kazao da se neće natjecati za predsjednika 2020. ukoliko ponovo bude izabran za guvernera New Yorka. Izbori za demokratskog kandidata održat će se 13. rujna, a za guvernera New Yorka 6.  studenoga.




Autor:Dnevno.hr/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.