Screenshot

(VIDEO) RODITELJIMA JE BILO SMIJEŠNO: Dvogodišnjak se navukao na 2 kutije cigareta

Autor: Dnevno.hr

Dvogodišnji dječak iz Indonezije puši 40 cigareta dnevno i postaje agresivan ako mu ih netko odbije dati. Naime, Rapi Ananda Pamungkas počeo je uzimati mamine opuške koje su mu stariji dječaci iz susjedstva palili zabavljajući se gledanjem djeteta kako puši. Međutim, maleni dječak je vrlo brzo postao ovisan, a njegovim roditeljima takva je situacija bila smiješna pa su mu počeli kupovati cigarete koje bi mu davali uz kavu.

Dječak je vrlo brzo počeo pokazivati teške znakove ovisnosti.

”Moj Rapi je navikao pušiti dok pije kavu i jede tortu. Sad već dva mjeseca puši dvije kutije dnevno. Ako mu ne dam cigaretu, jednostavno poludi”, priča 35-godišnja Maryati, majka dječaka koja dodaje kako dječak bez cigarete ne može zaspati, te da samo urliče i plače.

 ”Cigarete su skupe, ali mi mu ih moramo kupiti jer on puši po cijeli dan”, dodaje Maryati.

Ni Rapijev otac Misbahudin ne može ga odbiti kad ga dvogodišnjak traži cigaretu niti zna zašto je dijete počelo s tom navikom, prenosi Mirror.

”Ne mogu mu reći ‘ne’. Ja čak ni ne pušim doma, već samo na poslu, ali Rapi voli piti kavu i pušiti cigaretu”, kaže otac, koji se ipak slaže kako je došlo vrijeme da posjete doktora i krenu s odvikavanjem dječaka uz stručnu pomoć.

Indonezija ima rastući problem maloljetnih pušača cigareta.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.