Foto: Screenshot

(VIDEO) Predstavljena koronamaska kreirana za zaštitu tijekom jela

Autor: Dnevno.hr

U Izraelu je patentirana posebna zaštitna maska uz pomoć koje bi, čak i dok ručate, bili zaštićeni od koronavirusa. Naime, maska dolazi s otvorom kojeg regulirate daljinskim putem, stiskom ručice, a uzimanjem hrane, masku instantno možete zatvoriti.

No, maska se može otvoriti i automatski, pomicanjem vilice, objasnio je Asaf Gitelis, potpredsjednik tvrtke Avtipus patenti i izumi za Reuters te je rekao kako se nakon patentiranja, kroz nekoliko mjeseci planira krenuti u proizvodnju.

Iako je korisna prilikom jela, maska i nije praktična za ljubitelje sladoleda, tvrdi Ron Slberstein, jedan od onih koji su imali priliku testirati masku. On kaže kako bi ju ubrzo iskapao sladoledom.

“Ne bih je nakon toga želio nositi”, zaključio.
Zanimljivo je vrijeme u koje je došla ova maska jer Izrael će, ako situacija ostane kakva je sada, maske izvoziti jer restorani u Izraelu još uvijek su zatvoreni, a dopušteno je jedino preuzimanje  hrane koju potom nosite doma.

INTERVENCIJA NA JARUNU! Policija tjera građane doma: Unatoč zabranama svi su vani!
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.