Screenshot/Facebook

(VIDEO) Ovaj mladi svećenik potaknut će vas na mršavljenje: Nekada je imao 210 kilograma, a danas izgleda ovako…

Autor: ZG/Dnevno.hr

Američki svećenik Ryan Rooney objavio je video u kojem je priznao kako je još od 4. godine života imao problema s kompulzivnim prejedanjem.

“Prejedanje je uništilo moje tijelo. U jednom trenutku sam težio čak 210 kilograma”, priznaje otac Ryan. Ovaj mladi svećenik danas pomaže drugima koji imaju isti problem, donosi Aleteia.

Sve je počelo u njegovu djetinjstvu, odnosno u četvrtoj godini, kada ga je ostavio otac. Otac Ryan objašnjava kako se kao dječak teško nosio s odbacivanjem i osjećajem tuge. Međutim, upravo taj gubitak zemaljskog oca potaknuo ga je da se još više osloni na svojeg Nebeskog Oca.

Njegovi problemi s kilogramima su tijekom života postajali sve ozbiljniji. Svećenik svjedoči kako je u periodu od pola godina znao nakupiti čak 32 kilograma. Napokon je shvatio kako mu je potrebna pomoć koju je potražio u lokalnom centru za pomoć svećenicima. Danas svjedoči kako se odlučio oduprijeti demonima koji su ga sprječavali u svećeničkom rastu. Započeo se zdravije hraniti i krenuo je u teretanu. “Naravno da atmosfera u teretani čovjeka može dovesti u napast. Međutim, svaki čovjek može odabrati hoće li se boriti protiv tih napasti”, objašnjava.

“Dok sam se borio sa svojom ovisnošću o hrani, spoznao sam kako sam okružen ljudima s istim problemom te kako je njima potrebna pomoć od svećenika koji ih razumije. Svoju novu dužnost širenja poruke zdravlja sam shvatio vrlo ozbiljno”, kaže Rooney.

Životna priča oca Ryana svjedočanstvo je snažne Božje ljubavi koja je najprije pomogla njemu, a kasnije i brojnim drugim ljudima na njihovom napornom putu prema ozdravljenju. “Bio sam svećenik s ovisnošću, ali sam istovremeno bio svećenik koji nikada nije gubio nadu”, zaključuje otac Ryan.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.